Phare 2002, Coeziune Economica si Sociala, Dezvoltarea Resurselor umane

   [ pagina de start ]   [ contact ]  

RO-2002/000-586.05.02.02.103

Despre Proiect Obiective Grupul tinta Parteneri Cursuri Resurse Raport
 

Regiunea de dezvoltare Sud - Est are o populaţie de aproape 3 milioane de locuitori, iar contextul restructurării industriale a determinat mari disponibilizări de personal şi a dus la o rată a şomajului ridicată (rata şomajului īn regiune este īn medie de 11,4%) şi grade relativ reduse de absorbţie a forţei de muncă neocupate. Subvenţiile guvernamentale sunt direcţionate mai mult spre contracararea efectelor sociale generate de disponibilizările masive decāt spre economia performantă.

Totodată se constată lipsa unor programe de instruire potrivite care să satisfacă nevoile specifice şomerilor şi o incoerenţă īntre opţiunile acestora şi cursurile organizate īn mod gratuit de instituţii ale statului. La acestea se adaugă şi conştientizarea slabă a salariaţilor cu privire la programele de instruire generată de lipsa fondurilor şi a culturii organizaţionale.

 

Obiective generale:
- instruirea şomerilor din municipiul Galaţi īn tehnici de management a afacerilor pe o perioadă de 8 luni;
- consilierea şi asistarea şomerilor din municipiul Galaţi īn vederea īnceperii unei afaceri proprii, pe o perioadă de 10 luni;
- dezvoltarea unui parteneriat continuu īntre formatori, administraţia publică locală şi mediul de afaceri īn vederea susţinerii unui sistem durabil de iniţiere şi mentorat pentru tinerii şomeri - potenţiali antreprenori din municipiul Galaţi.

Obiectivul specific al proiectului este formarea aptitudinilor manageriale ale şomerilor din municipiul Galaţi şi facilitarea demarării şi dezvoltării de afaceri private, pe o perioadă de 12 luni.

Copyright © Dunarea de Jos University